lundi 11 janvier 2010

A Ruta 40, magyarul

Kedves Olvasók!

Most derül ki hogy többen vàrjàk a magyar szöveget mint hittük volna, nagy örömünkre, tehàt ime a fordítàsa az elözö francia szövegnek, a fotókat az elözöben talàlhatjàk. Enyhe technikai szövödmény miatt nem tudtuk a két szöveget egymàs utàn ragasztani ezúttal, d elegközelebb megpróbàljuk. Nos íme a szöveg:

Egy rettenetes de vonzó út nyúlik hosszan északról délre Patagoniàn keresztül, a Ruta 40. Két éjszaka, s 2 éjjel tart, egy kacskaringós göröngyös kavicsos aszfaltos úton amíg leér az ember. Bariloche-böl El Calafate-ig. Àtszeli a Ruta 40 az egyhangú ízzó üres patagon sivatagot. Egyetlen cég mer buszozni rajta, transzgénikus soförökkel, egymàst vàltjak 10 naponként. Lényeg hogy jól fel kell szerelkezni szendviccsel, vízzel, mert mint Bagdad Café, olyan ez a hely... Mellettünk az Angolok beboroztak keményen miutàn az altatópasztillàjuk eltünt a vizesüvegük fenekén... vadàsztàk fél óràn keresztül, de jó hangulatot keltettek ezzel.

A legjobb emlékeinket idézi ez az út Boliviàból, az Altiplano-n végrehajtott terepjàrós útunkat. Pontosabban Bolivia hatàràn kezdödik a Ruta 40, lejön egész Argentinàn, hosszan az Andokhoz simulva, le a Tierra del Fuego-ig, több mint 5000km-en. Csak a barkàcskezüek vagy az örültek indulnak neki autóval egyedül. Ez alól a kivétel Miki szerint a Renault, de szerintem a jó erös Toyota terepjàró messzibb jut, mint a Paris-Dakar-on, ami most itt jàtszódik (de nem làttuk öket).
Szerencsénkre követtük a jó ötletünket, s megàlltunk 2 éjszakàra Los Antiguos óàzis-faluban, az óriàsi Buenos Aires tó partjàn, közel a chilei hatàrhoz, benyúlva a chilei fjordokba. Magas jegenyék védik a falut egy tomboló vad örjítö széltöl, ami sosem áll le. Miki szerint ez a tó a dél-amerikai Balaton, tehàt a 2.dik legnagyobb tó a kontinensen a Titicaca utàn.
A legjobban én a cseresznyéknek örvendtem, öszintén: ez a falu a cseresznye fövàrosa, mindenhol lógnak a cseresznyék ebben a periódusban. Özönlenek a cseresznye ünnepére az egész orszàgból. Mi pont a farsang elött mentünk tovàbb, de azért jól beettünk vagy egy kilónyit elötte.

Puszi és köszönjük az elsö magyar hozzàszólàst, és íme a szokàsos fotógyüjtemény
Réka

UI: elnézést az ékezetekért, de minden nincs jelen a gépeken, igy is örvendünk hogy valahogy megközelítöen irni lehet

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire